„Silkė sniege”. Populiariausios salotos Naujųjų metų išvakarėse

Silkė po kailiu – vienas populiariausių ir labiausiai pripažintų naujametinių patiekalų Rusijoje ir kitose NVS šalyse. Šios salotos, sudarytos iš susmulkintų ingredientų sluoksnių, aplietų skaniu majonezo padažu, tapo neatsiejama šventinio stalo dalimi ir kelia šiltus prisiminimus apie šeimos šventes ir pobūvius.

Yra keletas versijų apie šio patiekalo kilmę, tačiau pagal vieną iš labiausiai paplitusių teorijų jis buvo sukurtas XX a. viduryje. Receptas pagrįstas produktų paprastumu ir prieinamumu: silkė, bulvės, morkos, burokėliai ir svogūnai – visus šiuos ingredientus buvo lengva rasti ir sutaupyti. Salotos greitai išpopuliarėjo dėl savo skonio ir įspūdingos išvaizdos

. Papasakosime, kaip paruošti gardžią Silkės po kailiais interpretaciją.

Ingredientai: 1:

  • Virtos bulvės – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Mayonnaise;
  • Silkės filė – 250 g;
  • Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • Agurkai – 100 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Lydyti sūriai – 2 vnt.

Paruošimas:

Išvirusias bulves sutarkuokite stambia tarka ir pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotinę, uždenkite majonezo tinkleliu. Silkę supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant bulvių sluoksnio

. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite ant silkės. Supjaustykite agurką kubeliais ir uždėkite ant silkės sluoksnio

. Agurkų sluoksnį užtepkite majonezu

.

Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, trynius sutarkuokite smulkia tarka ir užbarstykite ant agurkų

sluoksnio. Ant trynių sluoksnio užtarkuokite lydytą sūrį, aptepkite majonezu

.

Baltymų sluoksnį sutarkuokite smulkia tarka ir juo uždenkite sūrio sluoksnio viršų.

"Селедка под снегом". Самый популярный салат в Новогоднюю ночь

Gausite įdomias ir neįprastas salotas „Silkė po sniegu”. Tai alternatyvus klasikinių salotų variantas tiems, kurie ne itin mėgsta burokėlius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *