Salotos „Silkė po kailiu” yra rusų virtuvės klasika, kuri dėl savo turtingumo ir originalumo užkariavo daugelio kartų širdis. Šios daugiasluoksnės salotos tapo neatsiejama švenčių stalo dalimi ir yra ypač populiarios šaltuoju metų laiku, kai norisi save ir artimuosius pavaišinti kuo nors sotu ir skaniu.
Nuostabūs sluoksniai, ryškus spalvų ir
skonių
derinys daro jas ne tik gardžias, bet ir patrauklios išvaizdos, o tai suteikia ypatingo žavesio bet kokiai šventei.
Pagrindinis šio patiekalo ingredientas neabejotinai yra silkė – ryškaus ir savito skonio žuvis, kuri harmoningai dera su kitais salotų komponentais. Kartu su virtomis daržovėmis, pavyzdžiui, bulvėmis, morkomis ir burokėliais, silkė sukuria nepakartojamą skonio ansamblį.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: silkės filė – 250 g;
- Svogūnai – 130 g;
- Lašišos grietinėlės pasta – 250 g;
- Virtos bulvės – 3 vnt;
- Virtos morkos – 2 vnt;
- Virtas burokėlis – 3 vnt;
- Majonezas – 130 g.
Salotų „Silkė po kailiu” paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, galite jį pamarinuoti. Tam svogūną sumaišykite su ½ arb. š. druskos ir 1 arb. š. cukraus, į mišinį supilkite 1 valg. š. obuolių acto. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min.
Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į salotinę kaip pirmąjį sluoksnį. Bulvių sluoksnį patepkite majonezu
. Smulkiai supjaustykite silkę ir uždėkite ją ant bulvių sluoksnio. Silkės sluoksnį patepkite lašišos kremu. Ant lašišos masės uždėkite marinuotų svogūnų, aptepkite majonezu
. Ant svogūnų sluoksnio stambia tarka sutarkuokite morkas, aptepkite majonezu
.
Ant morkų sluoksnio sutarkuokite virtus burokėlius, paskleiskite juos ant paviršiaus, sutrinkite ir aptepkite majonezu.
Gaunasi skani „Silkė po kailiu”. Vietoj lašišos pastos galite naudoti bet kokią kitą žuvies pastą.