Menkių kepenys yra ne tik delikatesas, bet ir daugybės maistinių medžiagų šaltinis, todėl jos puikiai tinka įvairiems kulinariniams eksperimentams. Vienas populiariausių menkių kepenėlių patiekimo būdų – užtepėlė, kuri puikiai tinka užkandžiams, sumuštiniams ar šventiniam stalui.
Menkių kepenėlės
yra neįtikėtinai švelnios tekstūros ir gilaus, sodraus skonio, todėl puikiai dera su įvairiais ingredientais.
Be to, menkių kepenėlės pasižymi dideliu omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų A ir D bei kitų naudingų mikroelementų kiekiu, todėl yra naudingos sveikatai.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: menkių kepenėlės – 120 g;
- Varškė – 200 g;
- Saldžioji raudonoji paprika – 1/4 vnt;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Marinuotus agurkus;
- Duona;
- Druska – žiupsnelis.
Menkių kepenėlių užtepėlės paruošimas:
Iš menkės kepenėlių pašalinkite aliejaus perteklių ir sumaišykite su varške. Nulupkite paprikos vidų ir supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į kepenis ir varškę
. Mišinį pasūdykite ir užtepkite ant paskrudintų duonos riekelių
.
Marinuotus agurkus perpjaukite išilgai ir uždėkite ant sumuštinių
. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir pabarstykite
jais
sumuštinių
viršų.
Gausite greitą užkandį šventiniam stalui. Neįprastas varškės ir menkės kepenėlių derinys neabejotinai pavergs jūsų svečius.