Šie kepsneliai nesugenda net kitą dieną po kepimo. Neįprastas pyragaičių receptas

Pirožkų istorija siekia seniausius laikus ir yra glaudžiai susijusi su įvairių pasaulio tautų kulinarinių tradicijų raida. Kaip visi žinome, pyragaičiai yra nedideli tešlos gaminiai su įvairiais įdarais. Priklausomai nuo jų gaminimo laiko ir vietos, pyragai gali būti įvairių formų, dydžių ir sudėties

. Pirmą kartą pyragai paminėti senovės civilizacijose, pavyzdžiui, Egipte ir Mesopotamijoje. Jie iš miltų ir vandens ruošdavo tešlą, kuri būdavo pripildoma mėsos, žuvies arba daržovių įdaru.

Viduramžiais pirožkai išpopuliarėjo daugelyje Europos šalių. Pavyzdžiui, Rusijoje pirožki aktyviai pradėta gaminti nuo XI a.

Dabar yra daug įvairių pirožkų receptų. Papasakosime apie vieną iš tešlos paruošimo būdų.

Ingredientai: 1:

  • Šiltas vanduo – 300 ml;
  • druskos – 1,5 šaukštelio;
  • cukraus – 1,5 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • sausos mielės – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltų – 1100 kg;
  • raugintas pienas – 300 ml;
  • geriamoji soda – šaukštelis.

Pyragėlių paruošimas:

Išmaišykite šaukštą druskos, cukraus, sausų mielių ir 100-200 g miltų dubenyje su vandeniu, išminkykite oparą. Į atskirą dubenį supilkite raugintą pieną, suberkite sodą, 200 g miltų ir išmaišykite.

Į mišinį supilkite likusią druską ir cukrų ir užminkykite tešlą

.

Palikite abu mišinius 15 minučių karštyje ir tada suminkykite.

Palaipsniui į mišinį supilkite miltus ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą

.

Palikite tešlą 5-10 minučių pailsėti, tada patepkite augaliniu aliejumi, padalykite į nedideles porcijas.

Tada iškočiokite ritinėlius į nedideles tortilijas, į kurias pagal pageidavimą dėkite įdaro. Įdarą užspaudžiame paplotėlių viduje, dėdami juos siūle į apačią.

Эти пирожки не черствеют даже на следующий день после жарки. Необычный рецепт теста

Pyragėlius merkiame į karštą augalinį aliejų ir kepame iš abiejų pusių, kol apskrunda.

Эти пирожки не черствеют даже на следующий день после жарки. Необычный рецепт теста

Rezultatas – gardūs purios konsistencijos pyragėliai. Įdarui galite naudoti kopūstus, bulves, mėsą ir kitus ingredientus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *