Ši sriuba turi rytietiškų šaknų. Ugra Guzh yra uzbekų virtuvės patiekalas. Tai sriuba su avienos kukuliais. Į ją taip pat įeina bulvės, ryžiai, morkos, pomidorai, svogūnai ir prieskoniai.
Uzbekų virtuvė turi senas tradicijas
, kurios
susiformavo veikiamos klajokliško gyvenimo būdo ir regiono klimato sąlygų. Joje gausiai naudojama aviena, daržovės, grūdai ir prieskoniai. Galima suprasti, kad Ugra Guzh sriuba turi ilgą istoriją ir yra Uzbekistano kultūros paveldo dalis. Dabar ši sriuba ruošiama daugelyje uzbekų virtuvės restoranų
. Papasakosime, kaip sriubą pasigaminti patiems.
Tešlai skirti ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- miltai – 200 g;
- water;
- druska – 1 šaukštelis.
Ingredientai sriubai:
- svogūnas – vnt;
- saldžioji paprika – vnt;
- pomidoras – 1 vnt;
- bulvės – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- kalendros – ryšulėlis.
Mėsos kukulių ingredientai:
- maltos mėsos – 250 g;
- ryžių – 50 g;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Ugry Guzha gaminimas:
Į dubenį suberkite miltus ir druską, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Stalą pabarstykite miltais, sudėkite tešlą ir suformuokite bloką, palikite jį po dubeniu 10 minučių.
Tada tešlą iškočiokite į didelį plokštainį ir palikite 20 minučių džiūti. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, nuluptą papriką, kubeliais supjaustykite bulves, morkas ir pomidorą
. 50 ml augalinio aliejaus porą minučių pakepinkite svogūną. Prie svogūnų sudėkite papriką, pakepinkite minutę, sudėkite morkas ir bulves, kepkite dar 2 minutes.
Į
daržoves suberkite kalendras, įberkite druskos ir išmaišykite
. Į puodą sudėkite pakepintas daržoves, supilkite vandenį ir užvirinkite, nugriebkite putas.
Sumaišykite faršą su ryžiais ir druska ir formuokite mėsos kukulius.
Kukuliai apvoliojami miltuose ir sudedami į sriubą. Padalykite tešlą į 4 trikampius, kiekvieną jų suvyniokite į ritinėlį. Kiekvieną tešlos ritinėlį supjaustykite plonomis juostelėmis.
Sudėkite tešlos juosteles į sriubą ir išmaišykite. Sriubą virkite dar 5 minutes.
Patiekite „Ugra Guzha” su smulkintais žalumynais. Tai soti ir aromatinga sriuba pietums.