„Shepherd’s Pie” – tai patiekalas, turintis turtingą istoriją ir spalvingas kulinarines tradicijas, siekiančias airių ir britų virtuvę. Pagrindiniai ingredientai yra paprasti ir lengvai prieinami, todėl šis patiekalas yra mėgstamas šeimos pietų ir vakarienės pasirinkimas.
„Shepherd’s Pie”, dar vadinamas „shaver” arba kai kuriuose regionuose „shepherd’s pie”, yra sotus patiekalas, kurį sudaro malta mėsa, daržovės ir bulvių košė, kepama po gardžia plutele
. „Shepherd’s Pie” istorijoje svarbią vietą užima ūkininkavimo tradicijos ir piemenų gyvenimo būdas. Iš pradžių šis patiekalas buvo gaminamas iš mėsos ir daržovių likučių, kad būtų išvengta maisto atliekų ir šeima gautų maistingą maistą.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: bulvės – 450 g;
- malta vištiena – 650 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- pomidoras – 1 vnt;
- druska;
- pipirai;
- saldžiosios maltos paprikos.
Įdaro ingredientai:
- augalinis aliejus – 2 valg;
- miltai – 20 g;
- pieno – 200 ml;
- majonezo – 50 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – žiupsnelis.
„Pastoriaus pyrago” paruošimas:
Į bulves įmuškite kiaušinį ir išmaišykite
.
Atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu, druska, pipirais ir saldžiąja malta paprika. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno išdėliokite bulves, jas sutankinkite.
Ant bulvių sluoksnio
sudėkite maltą mėsą
ir taip pat sutankinkite
.
Pomidorus supjaustykite apskritimais ir sudėkite ant maltos mėsos.

Įdarui miltus pašildykite puode su augaliniu aliejumi ir supilkite pieną. Mišinį nuolat maišydami pakaitinkite iki sutirštėjimo
. Tada į dubenėlį su majonezu įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, palaipsniui supilkite pieno mišinį. Įdarą pasūdykite ir supilkite ant pyrago viršaus
. 180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 40 minučių. Po 10-20 minučių pyrago viršų galite uždengti folija.

Rezultatas – skanus apkepo pyragas. Tai labai sotus pietų ar vakarienės variantas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

