Graikinių riešutų pyragas „Oreshek” yra išskirtinis ir skanus skanėstas, užimantis ypatingą vietą daugelio tautų kulinarinėje tradicijoje
. Vaflinių pyragų derinys su grietinėle ir traškiais riešutais daro šį desertą ne tik patrauklų, bet ir nepaprastai skanų. Graikinių riešutų pyragas puikiai tinka įvairioms šventėms – gimtadieniui, jubiliejui ar šeimos šventei.
Graikiniai riešutai garsėja savo maistinėmis savybėmis ir turi daug naudingų elementų.
Pyragų su graikiniais riešutais istorijos šaknys glūdi per šimtmečius susiformavusioje kulinarijoje. Kiekviena šalis turi savų šio deserto gaminimo ir patiekimo ypatumų.
Sudedamosios dalys: – riešutai, riešutai, riešutai, riešutai, riešutai, riešutai, riešutai:
- Vafliniai pyragaičiai;
- Kondensuotas pienas – 200 g;
- Sviestas – 200 g;
- graikiniai riešutai – 50 g.
„Graikinių riešutų” pyrago paruošimas:
Išvirkite kondensuotą pieną skardinėje 3-4 val. Tada išsukite sviestą mikseriu iki kreminės masės
. Į sviestą supilkite išvirtą sutirštintą pieną ir išsukite iki vientisos masės. Kremą pakiškite po maistine plėvele ir 30 min. padėkite į šaldytuvą
. Graikinius riešutus
sumalkite
trintuvu į trupinius. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir
tepkite
kremą ant vaflinių pyragaičių
, plonu sluoksniu paskirstydami kremą po visą paviršių ir kiekvieną sluoksnį apibarstydami graikinių riešutų trupiniais. Ant torto viršaus uždėkite gumulėlį ir palikite porai valandų, kad pasimarinuotų.
Išmirkusį pyrago viršų galite papuošti likusiu kremu ir graikiniais riešutais. Vietoj graikinių riešutų galite naudoti lazdyno riešutus. Svarbiausia kremui pagaminti imti 82 % riebumo sviestą.