Senas jūreivis pasidalijo savo receptu. Dabar žuvies kotletų kitaip neruošiu

Žuvies kotletai – maistingas ir skanus patiekalas, užimantis garbingą vietą daugelio pasaulio tautų virtuvėje. Jie gali būti sotus pagrindinis pietų patiekalas ir lengva vakarienė visai šeimai. Ruošiant žuvies kotletus galima naudoti įvairių rūšių žuvį, todėl jų receptai yra įvairūs ir nebrangūs

. Istoriškai žuvies kotletai atsirado regionuose, kuriuose žuvis buvo pagrindinis maisto šaltinis, ypač pakrančių zonose. Laikui bėgant receptai buvo pritaikyti prie vietinių tradicijų ir pageidavimų, todėl išpopuliarėjo ir kitose šalyse.

Tokius kotletus galima gaminti iš šviežios žuvies, žuvies konservų ar net šaltai rūkytos žuvies, todėl atsiveria plačios kulinarinės kūrybos galimybės.

Sudedamosios dalys: – Žuvys iš filė, kurių mėsa yra iškepta į mėsą:

  • Žuvies filė – 600 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • avižiniai dribsniai – 1 valgomasis šaukštas;
  • krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
  • morkos – 1 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas;
  • vandens – 70 ml.

Žuvies kotletų paruošimas:

Žuvies filė sumalkite mėsmale, prieš tai išvalykite nuo kaulų ir odos. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka

. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas. Apkepkite daržoves, supilkite sojų padažą, išmaišykite

. Sudėkite apkeptas daržoves į faršą, supilkite tuos pačius avižinius dribsnius ir krakmolą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

Старый моряк поделился рецептом. Теперь рыбные котлеты по другому не готовлю

Žuvies faršą palikite šaldytuve po celofanu 20 minučių.

Tada suformuokite kotletus ir apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Старый моряк поделился рецептом. Теперь рыбные котлеты по другому не готовлю

Į keptuvę su kotletais supilkite vandenį ir kepkite po dangčiu dar 15 minučių.

Старый моряк поделился рецептом. Теперь рыбные котлеты по другому не готовлю

Gausite gardžius kvapnius žuvies kotletus. Juos galima patiekti su bet kokiu garnyru ir daržovėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *