Sausainiai – tai nedideli konditerijos gaminiai iš tešlos, kurie gali būti saldūs arba sūrūs. Sausainiai žmonijai žinomi nuo seniausių laikų ir turi daugybę rūšių, priklausomai nuo kilmės šalies ir kultūrinių ypatumų
. Sausainiai yra populiarus desertas daugelyje pasaulio šalių. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos (smėlio, sluoksniuotos tešlos, sausainių ir kt.), juose gali būti įvairių įdarų (šokolado, riešutų, džiovintų vaisių ir kt.) ir jie gali būti įvairių formų (apvalūs, kvadratiniai, figūriniai ir kt.)
. Šiuolaikiniame pasaulyje yra daugybė sausainių receptų, kurie gali patenkinti bet kokį skonį.
Pasigaminkime naminių sausainių per 20 minučių.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – vnt;
- cukraus – 80 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- druskos – 1/4 šaukštelio.
Sausainių paruošimas:
Kiaušinį išplakame su cukrumi, kol ištirpsta kruopos, supilame augalinį aliejų. Į mišinį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską ir užminkykite
elastingą ir minkštą tešlą
.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir iš tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus. Dėkite rutuliukus ant pergamento, šiek tiek suplokite
. Sausainius apibarstykite cukrumi ir viršuje padarykite nedidelius įpjovimus. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 13-15 minučių.

Rezultatas – skanūs cukriniai sausainiai. Kepimo metu į jį galima dėti įdarų: šokolado, riešutų, sultenių.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

