Šašlykas ant keptuvės: šedevro receptas. Geriausia, ką galima pasigaminti namuose

Šašlykai – tai ne tik patiekalas, bet ir tikra kulinarinė tradicija, apimanti daugelį kultūrų ir tautų. Tai prieskoniuose marinuoti ir įvairiais padažais pagardinti mėsos gabaliukai, kurie vėliau kepami ant atviros ugnies arba anglių. Tai neatsiejama iškylų, švenčių ir šeimos susibūrimų gamtoje dalis.

Kebabo istorija siekia senovės laikus, kai žmonės pradėjo įvaldyti maisto gaminimo ant atviros ugnies būdus. Nuo to laiko šis patiekalas transformavosi, patyrė daugybę pokyčių, priklausomai nuo vietinių ingredientų ir kulinarinių tradicijų.

Pavyzdžiui, skirtingose šalyse naudojama skirtinga mėsa – jautiena, kiauliena, ėriena, vištiena ir net žuvis. Be to, skiriasi marinatai ir kebabo patiekimo būdai, o tai dar labiau paįvairina jo ruošimą.

Papasakosime, kaip kepti kebabą keptuvėje

Ingredientai: 1:

  • Kiaulienos sprandinė – 1,5 kg;
  • Svogūnai – 300 g;
  • Adžika – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vyno actas – 2 šaukštai;
  • Lengvas sojų padažas – 70 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 2 valg. šaukštai.

Pabarstymo ingredientai:

  • Ingredientai: svogūnai – 2 vnt;
  • kalendros – 50 g.

Kebabo paruošimas:

Kiaulienos sprandinę supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Į svogūnus ir mėsą supilkite augalinį aliejų, vyno actą, įpilkite sojų padažo ir adžikos, gerai išmaišykite

.

Uždenkite mėsą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite kiekvieną mėsos gabalėlį iš visų pusių. Svarbu prieš tai nuo gabalėlių nuskutinėti svogūnus, kad jie nesudegtų

. Iškepusią mėsą sudėkite į lėkštę

.

Tada visus kebabus sudėkite į keptuvę ir po dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Tuo metu svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kalendras susmulkinkite. Ant lėkštės dugno galite dėti pitos duoną, tada svogūnus ir kalendras

. Troškinant mėsą reikia nuimti dangtį ir kepti, kol išgaruos drėgmė. Tada kebabą išdėliokite ant svogūnų ir kalendrų.

Шашлык на сковороде: рецепт- шедевр. Лучшее, что можно приготовить дома

Ant kebabo užpilkite likusius svogūnus ir prieskonines žoleles, uždenkite ir palikite 15 minučių. Gaunasi labai skanus kebabas ant keptuvės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *