Salotų užkandis per 15 minučių. Keptos paprikos su skaniu marinatu

Skrudintų paprikų salotos – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali puikiai papildyti bet kokį stalą. Salotos pasižymi ryškiu skoniu ir aromatu, be to, jose yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Yra daugybė būdų, kaip paruošti salotas iš keptų paprikų

.

Paprikas galima kepti sveikas arba per pusę, su įdaru arba be jo, orkaitėje, ant grotelių arba net ant ugnies. Priklausomai nuo recepto, patiekalo skonis ir tekstūra gali skirtis.

Tačiau bet kuris salotų su keptomis paprikomis variantas jus nudžiugins sodriu skoniu.

Paruoškime kartu gardžias salotas su skrudintomis paprikomis.

Ingredientai: 1:

  • Paprikos: saldžiosios paprikos – 4 vnt;
  • pomidorai – 2 vnt;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • Obuolių sidro actas 6% – 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • kalendros – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 5 valg;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • Bazilikai – ryšulėlis;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Keptų paprikų salotų paruošimas:

Iš pradžių reikia ant kiekvieno dujinio degiklio uždėti po papriką ir, įjungus kaitrą, kepti po porą minučių iš kiekvienos pusės. Jei turite elektrinę viryklę, galite naudoti orkaitę

. Tada paprikas sudėkite į celofaninį maišelį ir palikite taip 10 minučių. Tuo metu susmulkinkite petražoles ir bazilikus, išspauskite česnako skilteles per presą ir

į žalumynus įpilkite augalinio aliejaus, obuolių acto, kalendros, cukraus ir druskos

.

Pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais

. Šlapiomis rankomis nulupkite odelę nuo paprikų ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite paprikas su pomidorais ir žalumynais ir sumaišykite.

Салат-закуска за 15 минут. Запеченный перец со вкусным маринадом

Dėkite salotas 10 minučių į šaldytuvą ir patiekite.

Салат-закуска за 15 минут. Запеченный перец со вкусным маринадом

Duoną galite iš anksto nusausinti, kad galėtumėte ją naudoti su salotų užkandžiu iš keptų paprikų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *