Vištienos krūtinėlės ir agurkų salotos – paprastas, tačiau skanus ir maistingas patiekalas. Tai gali būti puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei, taip pat šventiniam stalui.
Vištienos krūtinėlėje gausu baltymų, kurie būtini sveikiems raumenims ir kaulams palaikyti
.
Agurkuose gausu vandens ir skaidulų, kurios padeda palaikyti organizmo vandens balansą ir gerina virškinimą.
Salotas taip pat galite paįvairinti pridėdami kitų ingredientų, pavyzdžiui, pomidorų, prieskoninių žolelių, riešutų ar sūrio, kad suteiktumėte joms naujų skonių.
Papasakosime apie vieną vištienos krūtinėlės ir agurkų salotų receptą.
Ingredients:
- svogūnas – vnt;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- druskos – šaukštelis;
- actas 9% – 2 valg;
- vandens – 150 ml;
- agurkai – 2 vnt;
- virtos vištienos krūtinėlės – vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- sūris – 100 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- majonezas – 3 šaukštai.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite nedidelius svogūnus kubeliais, sumaišykite vandenyje su druska (½ šaukštelio) ir cukrumi, įpilkite acto. Palikite svogūnus marinuotis 30 min.
Tuo metu supjaustykite nedideliais kubeliais agurkus, vištienos krūtinėlę ir virtus kiaušinius. Viską sumaišykite salotinėje, sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Svogūnų marinatą nusausinkite ir sudėkite į salotas. Toje pačioje vietoje susmulkinkite žaliuosius svogūnus. Salotas pasūdykite, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Rezultatas – sočios salotos su vištiena ir agurkais. Jas galima patiekti ir vakarienei, ir pietums, ir šventiniam stalui.