Baklažanų salotos – skanus ir sveikas patiekalas, užimantis svarbią vietą įvairių tautų kulinarinėse tradicijose. Baklažanai yra ne tik universalus ingredientas, bet ir naudingas produktas, kuriame gausu skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Salotos su baklažanais gali būti ir karštos, ir šaltos, jas galima ruošti įvairiais būdais.
Pavyzdžiui, Rytų virtuvėje baklažanai dažnai kepami arba skrudinami, kad išryškėtų jų natūraliai saldus skonis. Viduržemio jūros šalyse baklažanai dažnai naudojami kartu su alyvuogių aliejumi, česnakais ir prieskoniais, kurie patiekalui suteikia skonio ir ypatingo pikantiškumo
. Papasakosime, kaip paruošti salotas su baklažanais „Vėlyvas ruduo”.
Ingredients:
- baklažanai – 2 vnt;
- grybai – 400 g;
- vištienos širdelės – 400 g;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- sūris – 100 g;
- druska – 1,5 šaukštelio;
- graikiniai riešutai – 50 g;
- krapų – pora šakelių;
- majonezas;
- svogūnas – 1 vnt;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- acto – 4 šaukštai;
- šalto vandens – 150 ml.
Paruošimas:
Išvirkite pasūdytame vandenyje vištienos širdeles, atvėsinkite ir supjaustykite į kelias dalis. Baklažanus supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, druska ir pipirais
. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol išgaruos skystis. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūnus perpjaukite pusžiedžiais
. Svogūnus sumaišykite su šaukštu druskos ir cukraus, actu ir šaltu vandeniu, palikite marinuotis 10 minučių. Pirmuoju sluoksniu salotinėje išdėliojame apkeptus baklažanus, aptepame majonezu
. Ant baklažanų sluoksnio dedame vištienos širdeles, uždengiame majonezo tinkleliu. Iš marinato išspaudžiame svogūnus ir dedame
juos
ant širdelių sluoksnio, aptepame majonezu
. Ant svogūnų sluoksnio dedame keptus pievagrybius, o ant jų – marinuotus agurkus
.
Agurkų sluoksnį aptepkite majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Sūrio sluoksnį aptepkite majonezu. Susmulkinkite graikinius riešutus ir pabarstykite jais sūrio sluoksnį. Susmulkinkite krapus ir pabarstykite jais riešutų sluoksnį.
Gausite skanių ir sočių baklažanų, vištienos širdelių ir grybų salotų.
Šios salotos bus puikus šventinio stalo patiekalas.