Salotos „Turtinga nuotaka”. Paprastos ir skanios salotos Naujųjų metų šventėms

Salotos „Turtinga nuotaka” – tai lengvas ir greitas patiekalas, kuris gali būti puikus pietų ar vakarienės priedas. Jas paprasta paruošti, bet kartu jos pasižymi ryškiu ir subtiliu skoniu.

Salotas su Pekino kopūstais galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies. Dėl sudėtyje esančio sūrio, bulvių ir vištienos patiekalas gali būti laikomas gana sotu.

Jis gaminamas iš paprasčiausių ingredientų, todėl tinka bet kokiam biudžetui.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Ingredientai: Pekino kopūstai – 1 vnt;
  • grybai – 500 g;
  • vištienos filė – 1 vnt;
  • bulvės – 4 vnt;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • sūris – 100 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas;
  • vandens – 3 šaukštai;
  • majonezas.

Salotų „Turtinga nuotaka” paruošimas:

Svogūnus supjaustykite plunksnomis, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir vandeniu, palikite marinuotis 10 min.

Grybus

nuvalykite, supjaustykite plonomis plokštelėmis

. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite grybus, kol išgaruos juose esanti drėgmė. Išvirkite bulves ir kietai virtus kiaušinius

. Nuluptas bulves sutarkuokite smulkia tarka, atskirame dubenyje panašiai sumalkite kiaušinius. Sūrį taip pat sutarkuokite, bet stambia tarka

. Bulves sudėkite į lėkštę kaip pirmą sluoksnį, ištepkite majonezo tinkleliu. Ant bulvių sluoksnio išdėliokite keptus grybus ir marinuotus svogūnus

. Svogūnų sluoksnį aptepkite majonezu, tada išdėliokite virtą krūtinėlę, padalytą į skaidulas. Krūtinėlę aptepkite majonezu, apipilkite kiaušinių sluoksniu

. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu, pasūdykite, iš visų pusių ir iš viršaus apibarstykite smulkintais Pekino kopūstais

. Kopūstus aptepkite plonu majonezo tinkleliu, apibarstykite sūriu

.

Салат "Богатая невеста". Простой и вкусный салат на Новогодние праздники

Salotas galite papuošti petražolėmis. Gaunasi įdomios salotos iš paprastų ir nebrangių produktų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *