Sovietinės Rygos salotos – vienas iš tradicinių patiekalų, tapusių sovietinės virtuvės simboliu. Pirmą kartą sostinės restoranuose jos buvo pristatytos XX a. septintajame dešimtmetyje ir greitai išpopuliarėjo dėl ryškaus skonio ir originalaus ingredientų derinio.
Salotos pavadintos Latvijos sostinės Rygos vardu, kuris suteikia joms ypatingą natą ir kultūrinį kontekstą.
Salotos paprastai patiekiamos gilioje salotinėje, o didesniam estetiniam malonumui jas galima papuošti žalumynais, kietai virtų kiaušinių griežinėliais ar alyvuogėmis.
Sudedamosios dalys: – Sviestas, šlakelis, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys:
- Virtos vištienos filė – 200 g;
- majonezo – ½ valg;
- druskos – žiupsnelis;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- virtas kiaušinis – 2 vnt;
- pomidorai – 3 vnt;
- salotos – 1 vnt;
- sūris – 50 g.
Salotų „Tarybų Ryga” paruošimas:
Virtą vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais ir tolygiu sluoksniu išdėliokite salotinėje. Vištienos sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo kuo daugiau sudėkite smulkiai supjaustytų agurkų
. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant agurkų sluoksnio. Kiaušinių sluoksnį
patepkite
majonezu ir ant jo sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus
. Susmulkinkite salotas ir sudėkite jas ant pomidorų sluoksnio
.
Salotų sluoksnį užtepkite majonezu, ant viršaus užtepkite sūrio.
Šiam receptui geriau naudoti parmezano sūrį.
Papuošimui dažniausiai naudojami džiūvėsėliai. Jų galite pasigaminti patys arba nusipirkti parduotuvėje.