Labai skanios ir sočios kietojo sūrio ir vištienos salotos, kukurūzai. Patiekalas paruošiamas greitai ir lengvai, jį galite įtraukti į šventinį valgiaraštį.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
krūtinėlės arba vištienos filė, 300 g;
– konservuotų kukurūzų, 120 g;
– sūrio, 180 g; –
kiaušinių, 3 vnt.;
– majonezo, 130 g; –
žolelių
; – pipirų
.
Gaminimo procesas
Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais pagal skonį. Mėsą reikia virti tik apie 30 minučių. Mėsą atvėsiname ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Kiaušinius išverdame, atvėsiname ir sutarkuojame stambia
tarka. Sumaišome kukurūzus, vištieną ir kiaušinius, sudedame smulkintus žalumynus ir stambiai tarkuotą sūrį.
Salotas užpilame majonezu ir patiekiame į stalą.
Patarimas: jei nemėgstate majonezo, salotas galite pagardinti grietine arba natūraliu jogurtu.
Nepamirškite salotų pagardinti pipirais, o jei patiekite ant šventinio stalo, galite papuošti tarkuotu tryniu.
Daugelis žmonių salotose nemėgsta konservuotų kukurūzų, todėl juos galite pakeisti žirneliais
.
Žinau, kad jie taip pat deda konservuotų ananasų – keli nedideli gabalėliai nebus nereikalingi, tačiau tai patiks tiems, kurie mėgsta saldumo ir sūrumo kontrastą.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

