Kai pažįstami patiekalai atrodo nuobodūs, verta išbandyti derinius, kurie suteikia naujų skonio pojūčių. Šios salotos su švelnia vištienos filė ir aromatingomis džiovintomis slyvomis maloniai nustebins ir tikrai įsimins. Jas paprasta paruošti, tačiau jų skonį sunku pavadinti vidutinišku.

Ko jums reikės:
- Reikės: 300 g virtos vištienos filė;
- 4 virtų kiaušinių;
- 100 g kietojo sūrio;
- 100 g graikinių riešutų;
- 150 g džiovintų slyvų;
- majonezo padažui;
- šiek tiek šviežių petražolių papuošimui.

Kaip gaminti:
- Slyvos užpilamos karštu vandeniu ir paliekamos šiek tiek suminkštėti.
- Kiaušiniai nulupami ir padalijami į trynius ir baltymus. Baltymai sutarkuojami kartu su kietuoju sūriu.
- Vištienos filė išardoma į smulkius pluoštus, jei reikia, papildomai susmulkinama peiliu.
- Suminkštėjusios džiovintos slyvos supjaustomos nedideliais gabalėliais.
- Graikiniai riešutai susmulkinami peiliu, paliekant juos šiek tiek stambesnius, kad išliktų tekstūra.
- Visi paruošti ingredientai sujungiami, užpilami majonezu ir gerai išmaišomi.
- Prieš patiekiant salotos porai valandų paliekamos šaldytuve, kad įsigertų. Prieš patiekdami papuoškite smulkiai supjaustytomis petražolėmis.

Šios salotos puikiai tiks ir kasdienei vakarienei, ir šventiniam stalui. Jos neperkrautos nereikalingais komponentais, o jų skonis – harmoningas švelnumo, lengvo saldumo ir riešutų natos derinys.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

