Salotos yra paprastas ir nesudėtingas patiekalas, kurį galima lengvai paruošti namuose iš nedidelio kiekio maisto produktų. Idealiausios salotos yra tos, kurios pasižymi ir patrauklia išvaizda, ir puikiu ingredientų skonio deriniu. Šiandien nusprendėme pirmenybę teikti sluoksniuotoms salotoms. Juk jos ryškios, skanios ir paruošiamos labai paprastai. Be sultingų produktų, recepte yra apelsinų ir sultingų Pekino kopūstų.
Tokias salotas tikrai verta pabandyti pasigaminti namuose!
Ingredientai: 1:
- Ingredientai: Pekino kopūstai – 250 g;
- vištienos filė – 200 g;
- sūris – 150 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- apelsinas – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- majonezas – 150 g;
- druska.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite pekino kopūstus ir perkelkite juos į salotinę. Užpilkite dviem šaukštais majonezo, išmaišykite. Smulkiai supjaustykite vištienos filė. Atskirame inde sumaišykite su druska ir majonezu
. Išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite stambia tarka. Atskirame inde sumaišykite kiaušinius su majonezu. Kitame inde sumaišykite tarkuotą sūrį ir majonezą
. Pradėkite komplektuoti salotas. Pirmuoju sluoksniu išdėliojame pekino kopūstus ir juos išlyginame. Tada sluoksniuokite vištieną, kiaušinius ir sūrį
. Supjaustykite apelsinų skilteles ir pabarstykite jomis salotas. Viršų uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Salotos paruoštos, mėgaukitės.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

