Salotos su krabų lazdelėmis ir džiovintomis slyvomis – nuostabus kulinarinis derinys, stebinantis neįprastais skonių deriniais ir originalia išvaizda.
Šios salotos tapo tikru hitu ant šventinių stalų dėl paprasto paruošimo ir išraiškingo skonio, kuriame dera sūrios krabų lazdelių natos ir saldžios, šiek tiek minkštos džiovintų slyvų tekstūros
. Be saldumo, džiovintos slyvos suteikia salotoms ypatingą skonio gilumą ir unikalią tekstūrą, o krabų lazdelės – lengvumo
.
Kartu jie sukuria harmoningą patiekalą, kurį galima patiekti tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms.
Sudedamosios dalys:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- Majonezas;
- Sūris – 100 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- džiovintos slyvos – 50 g;
- graikiniai riešutai – 50 g.
Salotų paruošimas:
Krabų lazdelės sutarkuojamos stambia tarka, sudedamos į lėkštę, išteptą majonezu. Sūrį sutarkuoti stambia tarka, sudėti ant lazdelių sluoksnio, aptepti majonezu
. Išvirti kietai virtus kiaušinius, nulupti ir taip pat sutarkuoti stambia tarka
.
Sūrio sluoksnį patepkite majonezu, ant jo sudėkite kiaušinius
. Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas, užpilkite jas ant majonezu patepto kiaušinių sluoksnio. Susmulkinkite graikinius riešutus ir apibarstykite jais slyvų sluoksnį.

Iš paprastų ingredientų gausite skanias salotas. Jas galima naudoti kaip užkandį ant šventinio stalo.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

