Salotos „Princas” su mėsa ir graikiniais riešutais yra sotus ir aromatingas patiekalas, tapęs tikra klasika ant daugelio šventinių stalų ir šeimos švenčių. Salotos stebina sodriu skoniu, tekstūrų įvairove ir originaliais ingredientų deriniais, todėl yra ne tik apetitiškos, bet ir įspūdingos.
Pagrindinis šių salotų komponentas paprastai yra mėsa: tai gali būti jautiena arba kiauliena. Virta mėsa patiekalui suteikia maistingumo ir sotumo, o graikiniai riešutai – sodrumo ir traškumo.
Papasakosime, kaip paruošti salotas „Princas”.
Ingredientai: 1:
- Virtos mėsos – 250 g;
- Virtas kiaušinis – 3 vnt;
- Sūris – 100 g;
- graikiniai riešutai – 50 g;
- Marinuotas agurkas – 3 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Majonezas.
Salotų „Princas” paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais marinuotus agurkus. Virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka, graikinius riešutus susmulkinkite peiliu
. Į marinuotus agurkus įtrinkite česnako skiltelę, sumaišykite. Į kepimo žiedą dėkite mėsos sluoksnį, aptepkite majonezu
, ant mėsos sluoksnio sudėkite agurkus su česnaku, šiek tiek sutrinkite ir uždenkite majonezo tinkleliu. Ant agurkų sluoksnio dedami kiaušiniai, taip pat sutankinami, aptepami majonezu
. Kiaušinių sluoksnis uždengiamas sūriu, aptepamas majonezu
.
Sūrio sluoksnis apibarstomas smulkintais graikiniais riešutais.
Nuimamas kepimo žiedas ir salotos patiekiamos į stalą. Tai puikus būdas pasigaminti naują, šventiniam stalui nebūdingą patiekalą.