Salotos „North”. Pamirštas sovietinis receptas: patiekiamas geriausiuose šalies restoranuose

Pirmą kartą salotos paminėtos Romos imperijoje.

Viduramžiais salotos tapo aktualios tik Europos diduomenei, kur jos buvo ruošiamos iš turimų ingredientų: svogūnų, česnakų, salotų, petražolių ir kitų žolelių

.

Tuo metu salotos nebuvo sudėtingi patiekalai, tačiau jos buvo vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis.

Laikui bėgant salotos tapo įvairesnės

. Šiandien salotos ruošiamos visame pasaulyje. Papasakosime, kaip paruošti salotas „Šiaurės”.

Ingredientai: 1:

  • Bulvės – 2 vnt;
  • Menkės kepenėlės – 230 g;
  • agurkai – 4 vnt;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Morkos – 2 vnt;
  • Sūris – 100 g;
  • Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • Majonezas;
  • Druska.

Salotų „Šiaurės” paruošimas:

Bulves išvirkite lėkštėje, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite bulves į salotinę, sutrinkite jas, pasūdykite ir aptepkite majonezu

. Šakute susmulkinkite menkės kepenėles ir sudėkite ant bulvių sluoksnio, tolygiai paskirstykite. Marinuotus agurkus sutarkuokite smulkia tarka, išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite ant kepenėlių sluoksnio

. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka

.

Ant agurkų sluoksnio užbarstykite smulkintus kiaušinius, išlyginkite paviršių

. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo užtepkite virtas morkas.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pabarstykite ant morkų

sluoksnio, aptepkite majonezu.

Smulkiai susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir pabarstykite jais salotų viršų.

Салат "Север". Забытый советский рецепт: подавался в лучших ресторанах страны

Belieka salotas porai valandų padėti į šaldytuvą, o tada patiekti į stalą.

Салат "Север". Забытый советский рецепт: подавался в лучших ресторанах страны

Tai biudžetinės salotos, kuriose menkės kepenėles galima pakeisti lašišos kepenėlėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *