Labai paprastos ir sočios salotos, kurias galima ruošti kasdien. Galite jas papuošti pagal savo skonį ir pasiūlyti svečiams per šventes.
Paruošti reikės šių ingredientų:
–
Kiaušiniai
išverdami
, atvėsinami ir atskiriamas baltymas nuo trynio
. Baltymas sutarkuojamas stambia tarka
. Vištiena supjaustoma gabaliukais. Pomidoras
taip pat supjaustomas gabaliukais.
Kietasis sūris sutarkuojamas stambia tarka
.
Sūrio galima įdėti daugiau, jis nesugadins skonio.
Visus ingredientus sumaišyti ir pagardinti majonezu, smulkintais žalumynais, viską išmaišyti.
Salotos paruoštos ir jas galima patiekti
.
Šventiniam stalui naudokite žiedą
.
Į jį sudėkite salotas, šiek tiek sutankinkite salotas ir palikite pastovėti apie 5 min.
Per tą laiką šakute sutrinkite trynį ir susmulkinkite žalumynus – krapus, petražoles ir žaliuosius svogūnus.
Labai atsargiai išimkite žiedą, kraštus apibarstykite žalumynais, o vidurį užpildykite tryniu
.
Paprasta ir gražu.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

