Salotos su vištienos kepenėlėmis „Ministerial” yra rafinuotas ir maistingas patiekalas, plačiai vertinamas dėl savo turtingo skonio ir maistinių savybių. Vištienos kepenėles galima laikyti ne tik delikatesu, bet ir daugelio žmogaus organizmui būtinų vitaminų ir mineralų šaltiniu.
Kepenėlės patiekalui suteikia ypatingą tekstūrą ir sodrų skonį, puikiai dera su įvairiomis šviežiomis daržovėmis, prieskoniais ir padažais
.
Šios salotos gali būti puikus šventinio stalo priedas arba sotus pagrindinis pietų ar vakarienės patiekalas.
Sudedamosios dalys:
- Ingredientai: Pekino kopūstai – 1 vnt;
- konservuotų kukurūzų – 180 g;
- raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- vištienos kepenėlės – 500 g;
- dešros sūris – 200 g;
- majonezas;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- druska – 1 šaukštelis;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- 9% acto – 1 valgomasis šaukštas;
- vandens – 3 šaukštai.
Salotų „Ministerial” paruošimas:
Vištienos kepenėles išvirti pasūdytame vandenyje su lauro lapu. Kol kepenėlės atvės, svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir vandeniu.
10 minučių, kol svogūnai marinuosis, dešrų sūrį sutarkuokite stambia tarka, Pekino kopūstus supjaustykite ne per smulkiai.
Į lėkštę dėkite kopūstų sluoksnį, patepkite majonezu, uždėkite ½
sūrio. Kepenėles susmulkinkite per mėsmalę
, sudėkite
ant sūrio sluoksnio, patepkite majonezu. Ant kepenų sluoksnio uždėkite iš marinato išspaustus svogūnus
. Ant svogūnų sluoksnio, ištepto majonezu, uždėkite konservuotus kukurūzus, prieš tai iš jų pašalinę skystį. Ant kukurūzų sluoksnio sudėkite likusį sūrį, užtepkite majonezo tinklelį. Susmulkinkite
žaliuosius svogūnus ir jais pabarstykite salotų viršų
.
Palikite salotas kelioms valandoms šaldytuve ir patiekite.