Momentinės salotos yra vienos populiariausių ir universaliausių salotų posovietinėje erdvėje. Dėl savo lengvumo ir ingredientų įvairovės jos tapo tikra klasika ant švenčių stalų ir šeimos vakarienių
. Krabų lazdelės, kurios iš tikrųjų yra surimi – perdirbtos žuvies produktai – yra lengvai virškinamos ir puikiai dera su įvairiomis daržovėmis, žalumynais ir kitais ingredientais.
Momentinės salotos dėl savo šviežumo ir ryškaus skonio užkariavo daugelio širdis, o galimų receptų įvairovė leidžia kiekvienam jas pritaikyti pagal savo skonio pageidavimus.
Sudedamosios dalys:
- Krabų lazdelės – 250 g;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- korėjietiškos morkos – 250 g;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- majonezas – 2 valg;
- druskos – žiupsnelis.
Greito paruošimo salotos:
Supjaustykite smulkiai krabų lazdeles, peiliu atskirkite korėjietiškas morkas. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Sumaišykite krabų lazdeles, korėjietiškas morkas ir kiaušinius salotinėje. Į salotas sutarkuokite lydytą sūrį smulkia tarka
. Salotas užpilkite majonezu, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Gaunasi labai paprastos ir greitai paruošiamos salotos kiekvienai dienai. Jos taip pat gali tapti puikiu užkandžiu šventiniam stalui.