Salotos, kurios būdavo ruošiamos net šventiniam stalui, bet dabar kažkodėl apie jas pamirštama.

Labai skanios ir vitaminingos žalių morkų, rūkyto sūrio ir česnako salotos. Jos tinka prie įvairių patiekalų, ypač mėsos.

Joms paruošti reikės šių ingredientų:

  • šviežių morkų, 400 g;
  • rūkytos dešros sūrio, 250 g;
  • česnako, 3 skiltelių;
  • verdančio vandens, 20 ml;
  • majonezas, 4 šaukštai.

Gaminimo procesas

Morkas sutarkuokite stambia

tarka, sūrį sutarkuokite stambia tarka

, česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, išspauskite per presą – viską pagal savo skonį.

Patarimas: išspaustą česnaką dar 1 minutę pakaitinu verdančiame vandenyje, tada jis įgauna ryškesnį, mano skonio, skonį. Šis žingsnis nėra privalomas.

Visus produktus sumaišykite su majonezu. Jei nemėgstate majonezo, įmaišykite grietinės arba tiršto natūralaus jogurto.

Салат, который раньше готовили даже на праздничный стол, а сейчас почему-то про него забыли

Šias salotas gaminu šventėms. Kad būtų ryškesnės ir gražesnės, sumaišau oranžines, paprastas ir geltonas morkas. Tada jos gaunasi labai gražios ir apetitiškos.

Česnako įberkite pagal skonį, jei mėgstate aštriai, tuomet įberkite daugiau skiltelių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *