Labai skanios ir vitaminingos žalių morkų, rūkyto sūrio ir česnako salotos. Jos tinka prie įvairių patiekalų, ypač mėsos.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
- šviežių morkų, 400 g;
- rūkytos dešros sūrio, 250 g;
- česnako, 3 skiltelių;
- verdančio vandens, 20 ml;
- majonezas, 4 šaukštai.
Gaminimo procesas
Morkas sutarkuokite stambia
tarka, sūrį sutarkuokite stambia tarka
, česnaką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, išspauskite per presą – viską pagal savo skonį.
Patarimas: išspaustą česnaką dar 1 minutę pakaitinu verdančiame vandenyje, tada jis įgauna ryškesnį, mano skonio, skonį. Šis žingsnis nėra privalomas.
Visus produktus sumaišykite su majonezu. Jei nemėgstate majonezo, įmaišykite grietinės arba tiršto natūralaus jogurto.

Šias salotas gaminu šventėms. Kad būtų ryškesnės ir gražesnės, sumaišau oranžines, paprastas ir geltonas morkas. Tada jos gaunasi labai gražios ir apetitiškos.
Česnako įberkite pagal skonį, jei mėgstate aštriai, tuomet įberkite daugiau skiltelių.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

