Salotos, kurias galite valgyti vakare, o ryte ant svarstyklių rodyti minusą.

Šis patiekalas kilęs iš Danijos. Skandinavijos gyventojai mėgsta ryškios išvaizdos, aromatingus, maistingus, bet lengvus patiekalus. Todėl visus receptus sudaro paprasti ir visiems prieinami ingredientai.

Salotos gaminamos iš burokėlių ir silkės su lengvu padažu. Burokėliai suteikia patiekalui spalvą ir, kontrastuodami su sūria silke, suteikia neįprastą skonį. Šios salotos bus tikra šventinio stalo puošmena. Taip, ir į kasdienį valgiaraštį ją galima įtraukti, nes visi komponentai yra.

Patiekalui reikės:

  • Reikės: 2 burokėlių;
  • 1 svogūno;
  • 1 silkės filė;
  • 180 g žaliųjų žirnelių;
  • ryšulėlio krapų;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
  • 2 šaukšteliai Adygėjos druskos;
  • 2 valg. š. obuolių sidro acto;
  • 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį dubenėlį. Užpilkite verdančiu vandeniu. Burokėlius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Silkę taip pat supjaustykite kubeliais.

Svogūnus nusausinkite ir perkelkite į salotinę. Ten jau turėtų būti burokėliai ir silkė. Į „Adygean” druską įpilkite obuolių acto, augalinio aliejaus ir garstyčių. Užpilkite salotas gautu mišiniu ir išmaišykite. Įdėkite žirnelių, smulkintų žolelių. Dar kartą išmaišykite. Galite patiekti į stalą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *