Salotos „Irina” yra ne tik skanus, bet ir labai praktiškas patiekalas, populiarus dėl savo turtingo skonio ir universalumo. Rūkyta vištiena suteikia salotoms būdingą dūmo skonį, todėl jos tampa sodresnės ir apetitiškesnės.
Rūkyta vištienos krūtinėlė puikiai dera su įvairiais ingredientais, pavyzdžiui, šviežiais agurkais, žolelėmis, grybais ir padažais.
Šios salotos ne tik pasotina, bet dėl ryškių spalvų ir skirtingų tekstūrų gali tapti tikra stalo puošmena. Jas galima patiekti atskiromis porcijomis arba didelėje salotinėje.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: rūkyta filė – 200 g;
- grybai – 400 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- šviežias agurkas – 2 vnt;
- majonezas;
- petražolės – ryšulėlis;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- acto – 4 šaukštai.
Salotų „Irinka” paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais rūkytą filė ir išklokite pirmąjį sluoksnį, patepkite plonu majonezo sluoksniu. Supjaustykite agurkus nedideliais strypeliais ir sudėkite juos kaip kitą salotų sluoksnį.
Aptepkite agurkus plonu majonezo tinkleliu
.
Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 3 min. pakepinkite keptuvėje, pasūdykite.
Iškeptus pievagrybius sudėkite ant agurkų sluoksnio ir uždenkite majonezo tinkleliu. Iš anksto marinuokite plunksnomis supjaustytus svogūnus
. Marinatui svogūnus sumaišykite su šaukštu druskos ir cukraus, supilkite actą ir vandenį, išmaišykite. Palikite svogūnus marinuotis pusvalandį, tada nuspauskite skystį
. Svogūnų sluoksnį užtepkite majonezu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų
. Baltymus sutarkuokite stambia tarka, o trynius – smulkia tarka.
Pabarstykite svogūnų sluoksnį baltymais, aptepkite majonezu
.
Tada užpilkite trynių sluoksnį ir užtepkite majonezo.
Gausite skanių gražių salotų šventiniam stalui. Šį patiekalą galima papildyti atskirai, pridėti daugiau produktų sluoksnių.