Salotos „Grybų šuba”. Bene įdomiausias patiekalas ant šventinio stalo

Salotos „Grybų šuba” – tai rafinuotas, bet paprastas patiekalas, kuriame harmoningai dera ryškios skonio natos ir neįprasta tekstūra. Šios salotos tapo tikru kulinariniu hitu ant šventinių stalų, ypač per žiemos šventes, kai norisi save ir svečius pradžiuginti kuo nors originaliu ir sotu.

Salotų pagrindą sudaro marinuoti grybai, kurie suteikia salotoms nepakartojamą aromatą ir skonį.

Be to, „Grybų šuba” dėl savo universalumo gali tapti svarbia bet kokios šventinės puotos dalimi. Jį galima patiekti ir kaip atskirą patiekalą, ir kaip užkandį.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: grybai – 500 g;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Virtos bulvės – 2 vnt;
  • sūdyti agurkai – 3 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Kietasis sūris – 150 g;
  • Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • Majonezas;
  • Druska – žiupsnelis.

Salotų „Grybų šuba” paruošimas:

Iš grybų supjaustykite plonas plokšteles ir sausoje keptuvėje pakepinkite, kol išgaruos skystis, tada įpilkite augalinio aliejaus. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų, pakepinkite atskirai.

Morkas sutarkuokite stambia tarka, pakepinkite kartu su svogūnais. Nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka, sudėkite kaip pirmą sluoksnį, pabarstykite druska ir pipirais

. Aptepkite bulves majonezu, kaip antrą sluoksnį sudėkite grybus. Pievagrybius aptepkite majonezu, ant jų sudėkite morkų ir svogūnų sluoksnį.

Morkų ir

svogūnų

sluoksnį taip pat aptepkite majonezu

.

Smulkiai

supjaustykite

agurkus ir sudėkite juos ant kito sluoksnio, patepkite majonezu

. Supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pabarstykite jais agurkų sluoksnį. Virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, apibarstykite jais salotų viršų ir aptepkite majonezu.

Sūrį

sutarkuokite

stambia tarka ir apibarstykite kiaušinių sluoksnį

.

Салат "Грибная Шуба". Пожалуй, самое интересное блюдо на праздничном столе

Gausite paprastas ir skanias salotas su grybais. Tai puikus pasirinkimas Naujųjų metų išvakarėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *