Salotos „General” su virta vištienos krūtinėle ir marinuotais agurkais – paprastas, bet labai aromatingas ir skanus patiekalas, tinkantis tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Minkštos vištienos krūtinėlės ir traškių agurkų derinys sukuria nepakartojamą skonio ir tekstūros įvairovę, kuri maloniai nustebina.
Virta vištienos krūtinėlė yra puikus baltymų šaltinis, todėl šios salotos yra sotios ir sveikos. Agurkai prideda rūgštumo ir gaivumo, kuris puikiai subalansuoja patiekalo skonį.
Be to, salotoms galima naudoti įvairius priedus, pavyzdžiui, bulves, morkas, burokėlius.
Papasakosime, kaip pasigaminti salotas „General”.
Ingredientai: 1:
- Virtos vištienos krūtinėlės – 1 vnt;
- sūdyti agurkai – 2 vnt;
- Majonezas;
- Virtos bulvės – 2 vnt;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Virtos morkos – 1 vnt;
- Virtas burokėlis – 1,5 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- petražolių – ryšulėlis.
Salotų „General” paruošimas:
Virtą krūtinėlę kartu su marinuotais agurkais supjaustykite nedideliais kubeliais ir komponentus ištepkite majonezu. Į salotinę kaip pirmąjį sluoksnį sudėkite agurkų ir vištienos mišinį
. Virtas bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite kaip antrąjį sluoksnį, pabarstykite juodaisiais pipirais. Bulvių sluoksnį patepkite majonezu
. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir sudėkite ant bulvių sluoksnio, virtas morkas sutarkuokite stambia trintuve prie svogūnų sluoksnio
. Burokėlius atskirai sutarkuokite stambia trintuve, česnako skilteles įspauskite per presą, patepkite majonezu.
Burokėlių masę sudėkite ant morkų sluoksnio
.
Viršų taip pat galima papuošti petražolėmis.

Gaunasi paprastos salotos iš turimų produktų. Tai gana gera alternatyva „Silkės po kailiais” tiems, kurie nemėgsta silkės.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

