Sudedamųjų dalių kiekis apskaičiuotas trijų litrų stiklainiui. Pomidorus reikia nuplauti ir pradurti dantų krapštuku, kad jie nesutrūkinėtų. Stiklainio sterilizuoti nereikia. Ant stiklainio dugno sudėkite krapų skėčius. Į tą pačią vietą įmeskite 2-3 gvazdikėlių žiedelius, 2-3 raudonėlio pipirų žirnelius. Galite įdėti šiek tiek aštriosios paprikos (žiedą arba juostelę). Taip pat lauro lapą.

Ant viršaus sudėkite pomidorus. Užpilkite verdančiu vandeniu, palikite atvėsti. Nusunkę vandenį nukoškite. Įdėkite griežinėliais supjaustytą česnaką, šaukštą druskos, 0,5 valg. š. cukraus ir 1 valg. š. acto. Vėl užpilti verdančiu vandeniu ir uždengti dangčiu. Apvyniokite stiklainį tankiu audiniu ir palikite visiškai atvėsti. Konservą laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

