Sūrio pyragai buvo populiarūs daugelyje pasaulio kultūrų, įskaitant Europą, Aziją ir Artimuosius Rytus. Europoje sūrio pyragai ypač išpopuliarėjo viduramžiais, kai dėl žemės ūkio ir prekybos plėtros sūris tapo prieinamas. Laikui bėgant
sūrio pyragų receptai keitėsi ir tobulėjo. Šiandien yra daugybė sūrio pyragų variantų, kurie skiriasi forma, dydžiu, įdaru ir kepimo būdu. Sūrio pyragai gali būti atviri arba uždari, pripildyti įvairių rūšių sūriu, į juos gali būti dedama kitų ingredientų, pavyzdžiui, daržovių, grybų, mėsos ir kt.
Jie gali būti gaminami iš sluoksniuotos tešlos, smėlio ar mielinės tešlos, taip pat iš kefyro ar grietinės tešlos.
Paruoškime sūrio pyragėlius keptuvėje
Ingredientai: 1:
- Pienas – 250 ml;
- kiaušinis – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 450 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- varškės – 500 g.
Sūrio pyragų paruošimas:
Į dubenį su pienu įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir cukrų, persijokite miltus ir kepimo miltelius.
Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir išmaišykite. Padalykite tešlą į 10 vienodų dalių, iškočiokite į apvalius pyragėlius
, į kiekvieną pyragėlį įdėkite po porciją varškės, užkimškite vidų.

Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Tokie varškės pyragėliai paruošiami greitai ir be orkaitės. Kartu jie gaunasi sotūs ir skanūs.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

