Saldus nuodėmingumas: naminio snikerinio torto receptas, kuriam neatsispirsite


Tikras šventės hitas – tortas, įkvėptas „Snickers“ šokolado

Jei esate riešutų, karamelės ir šokolado gerbėjas, šis tortas gali tapti jūsų mėgstamiausiu. Snikerio tortas – tai gardumynas, įkvėptas legendinio batonėlio „Snickers“. Jame susipina keli skoniai: sodrus šokoladinis biskvitas, sūri karamelė, traškūs žemės riešutai ir lengvas, kremiškas sluoksnis. Tokį tortą galite kepti gimtadieniui, šventei ar tiesiog norėdami nustebinti artimuosius. Nors receptas gali pasirodyti ilgas, jis tikrai vertas kiekvienos minutės – ypač kai išvysite svečių reakciją pirmą kartą paragavus.


Ko prireiks? Snikerinio torto sudėtis

Šis tortas susideda iš kelių svarbių komponentų: drėgno šokoladinio biskvito, sūrios karamelės sluoksnio su riešutais, lengvo sūrio kremo ir šokolado glaisto. Kiekvienas iš jų ruošiamas atskirai, tačiau visas tortas lengvai surenkamas, kai žinote eigą.

Biskvitui:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 60 g kakavos
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 200 ml kefyro
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 150 ml verdančio vandens

Sūriai karamelei su riešutais:

  • 200 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 100 ml grietinėlės (35%)
  • Žiupsnelis druskos
  • 150 g skrudintų žemės riešutų

Kremui:

  • 300 g maskarponės
  • 250 ml grietinėlės (35%)
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Glaistui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 50 ml grietinėlės

Kaip iškepti tobulą biskvitą?

Biskvitas – tai šio torto pagrindas, kuris turi būti drėgnas, bet tvirtas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Į dubenį sudėkite visus sausus ingredientus: miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame inde sumaišykite kefyrą, aliejų ir kiaušinius. Supilkite į sausų produktų mišinį, gerai išmaišykite. Pabaigoje atsargiai įpilkite verdantį vandenį – masė taps skysta, bet tai normalu. Supilkite tešlą į formą (20–22 cm) ir kepkite 30–35 min. arba kol įkištas pagaliukas išlįs sausas. Atvėsinkite ir perpjaukite į du ar tris sluoksnius.


Sūri karamelė ir riešutai – torto širdis

Sūri karamelė šiame torte suteikia autentiško „Snickers“ skonio. Į puodą suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps ir taps gintaro spalvos. Įmaišykite sviestą, o tada – pašildytą grietinėlę (atsargiai, nes gali burbuliuoti). Maišykite, kol viskas susijungs, ir įberkite žiupsnelį druskos. Kai šiek tiek atvės, įmaišykite skrudintus žemės riešutus. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Šis sluoksnis bus tepamas tarp biskvitų – skanus ir traškus kontrastas kremui.


Kremas ir surinkimas: švelnumo ir saldumo dermė

Kremas ruošiamas labai paprastai – plakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo, tada įmaišykite maskarponę ir vanilinį cukrų. Gautas kremas bus purus, švelnus ir puikiai subalansuos karamelės saldumą. Dabar metas surinkti tortą. Ant pirmojo biskvito sluoksnio tepkite dalį karamelės su riešutais, tuomet – kremo sluoksnį. Kartokite tol, kol sudėsite visus sluoksnius. Paviršių aptepkite likusiu kremu ir palikite šaldytuve bent 3 valandoms arba per naktį.


Šokoladinis glaistas – paskutinis akcentas

Glaistas pagaminamas ištirpinus šokoladą kartu su grietinėle virš garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir užpilkite ant sustingusio torto. Galite papuošti papildomais riešutais, šokolado gabaliukais ar net „Snickers“ batonėlio riekelėmis. Tortas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir turi sodrų, subalansuotą skonį, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *