Varškė yra svarbus kalcio šaltinis organizmui. Varškės dėka organizme vyksta daugybė procesų. Dauguma mitybos specialistų pataria varškę valgyti rytais, nes būtent pusryčių baltymai padeda visą dieną jaustis budriems
. Tačiau nuolat pusryčiams valgyti varškės nepavyks. Šis produktas gali jus paprasčiausiai nualinti. Todėl verta paieškoti alternatyvių patiekalų iš varškės. Pavyzdžiui, lengvų varškės bandelių
. Kadangi ryte įgauname energijos visai ateinančiai dienai, nėra nieko blogo pusryčiams valgyti bandelių. Išsikepkime gardžių skonio varškės bandelių.
Varškės bandelių ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- Varškė – 250 g;
- Sviestas – 80 g;
- Miltai – 250 g;
- kepimo soda – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Miltai – 70 g;
- Cukrus – 30 g;
- Sviestas – 30 g.
Varškės bandelių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, druską, supilkite vanilę ir klasikinį cukrų. Sumaišykite ingredientus, sudėkite minkštą sviestą,
suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Palikite tešlą po celofanu šaldytuve 10 minučių.
Įdarui sumaišykite cukrų ir miltus, sudėkite sviestą.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į didelį ploną sluoksnį.
Kiekvieną sluoksnį aptepkite įdaru
. Kiekvieną sluoksnį susukite į ritinėlį, patepkite sviestu.
Suktinukus padalykite į nedideles porcijas.
Sudėkite suktinukus ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Suktinukai išeis sultingi ir lengvi varškės suktinukai.
Tai geras variantas pusryčiams ir užkandžiui.