Romėniški sausainiai. Skanus ir saldus: ekonomiškas receptas

Romėniški sausainiai – tai traškūs, trapūs, trapūs sausainiai, kurie yra apvalios formos su įpjovomis. Tai tradicinis itališkas desertas, žinomas visame pasaulyje. Jie gaminami

iš miltų, cukraus, kiaušinių, sviesto ir kitų ingredientų. Kai kuriuose receptuose dėl ypatingo skonio dedama citrinos žievelės, vanilės arba cinamono

. Romėniški sausainiai kepami orkaitėje, kol įgauna auksinę spalvą. Atvėsę jie tampa traškūs ir lengvai traška burnoje. Sausainiai patiekiami prie arbatos ar kavos, taip pat naudojami kaip desertų su kremu ar vaisiais pagrindas.

Paruoškime romėniškus sausainius kaip iš geriausių itališkų konditerijos parduotuvių

.

Ingredientai: 1:

  • Sviestas – 50 g;
  • cukraus – 100 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • ½ citrinos žievelės;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • miltai – 200 g;
  • rauginimo medžiaga – 8 g.

Romėniškų sausainių paruošimas:

Sumaišykite cukrų ir minkštą sviestą dubenyje, išmaišykite iki vientisos masės. Į masę įmuškite kiaušinį, suberkite druską, vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir vėl išmaišykite

. Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą ir elastingą tešlą

.

Palikite tešlą šaldytuve 30-40 min.

Tada tešlą iškočiokite į stačiakampį 3-4 mm storio sluoksnį. Padalykite tešlą į nedidelius stačiakampius ir sudėkite ant kepimo skardos.

Римское печенье. Вкусное и сладкое: экономичный рецепт

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.

Iškepusius sausainius apibarstykite cukraus pudra. Gausite gardžius saldžius romėniškus sausainius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *