Pagal šį receptą gaunami sausainiai, kurie yra maloniai traškūs, bet iškart švelniai tirpsta ant liežuvio. Puikus deserto pasirinkimas – ir skonio, ir tekstūros.
Tešlai reikės šių ingredientų:
- šalto sviesto – 150 g;
- nedidelių žiupsnelių druskos ir sodos;
- grietinės (20 %) – 200 g;
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
- miltų – 300 g.
Įdarui: po 100 g sviesto, cukraus, graikinių riešutų ir 50 g miltų.
Paruoškite įdarą:
- Išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite 2 min.
- Suberkite miltus ir virkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies. Mišinys tampa trupininis. Jei jis prilimpa prie plaktuvo, nukoškite jį, išminkykite šaukštu arba plaktuvu. Suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

Dabar tešla:
- Įtrinkite tarkuotą sviestą, greitai įmaišykite į miltus.
- Kitame dubenyje sumaišykite sodą, druską ir grietinę.
- Sumaišykite abi mases, išminkykite, įdėkite į šaldiklį 20 minučių.
- Padalykite tešlą per pusę, kiekvieną dalį iškočiokite (patogiai tarp dviejų popieriaus lapų), apibarstykite riešutų mišiniu, susukite į ritinėlį.
- Supjaustykite 2 cm pločio riekelėmis. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
- Kepkite 15 minučių 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Atvėsę ir šilti sausainiai yra vienodai skanūs. Jie tinka prie karštų gėrimų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

