Riešutiniai sausainiai: traškūs ir tirpstantys, malonios tekstūros

Pagal šį receptą gaunami sausainiai, kurie yra maloniai traškūs, bet iškart švelniai tirpsta ant liežuvio. Puikus deserto pasirinkimas – ir skonio, ir tekstūros.

Tešlai reikės šių ingredientų:

  • šalto sviesto – 150 g;
  • nedidelių žiupsnelių druskos ir sodos;
  • grietinės (20 %) – 200 g;
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
  • miltų – 300 g.

Įdarui: po 100 g sviesto, cukraus, graikinių riešutų ir 50 g miltų.

Paruoškite įdarą:

  1. Išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite 2 min.
  2. Suberkite miltus ir virkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies. Mišinys tampa trupininis. Jei jis prilimpa prie plaktuvo, nukoškite jį, išminkykite šaukštu arba plaktuvu. Suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

Dabar tešla:

  1. Įtrinkite tarkuotą sviestą, greitai įmaišykite į miltus.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite sodą, druską ir grietinę.
  3. Sumaišykite abi mases, išminkykite, įdėkite į šaldiklį 20 minučių.
  4. Padalykite tešlą per pusę, kiekvieną dalį iškočiokite (patogiai tarp dviejų popieriaus lapų), apibarstykite riešutų mišiniu, susukite į ritinėlį.
  5. Supjaustykite 2 cm pločio riekelėmis. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
  6. Kepkite 15 minučių 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsę ir šilti sausainiai yra vienodai skanūs. Jie tinka prie karštų gėrimų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *