Reikia 1 kiaušinio ir apelsino. Itin skanus desertas per 30 minučių: išnyksta akimirksniu

Apelsininių sausainių istorija prasidėjo Europoje. Tiksli šio deserto kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis susijęs su apelsinų naudojimu maisto gamyboje nuo viduramžių

. Įvairios šalys turi savitas šio sausainio versijas

.

Pavyzdžiui, Anglijoje apelsinų sausainiai dažnai gaminami su imbieru ir cinamonu, o Vokietijoje jie gaminami trapesni ir švelnesni. Rusijoje apelsinų sausainiai taip pat populiarūs ir turi daugybę receptų variantų

. Sausainių populiarumą lemia ne tik jų skonis, bet ir gaminimo paprastumas, ingredientų prieinamumas bei galimybė eksperimentuoti su įvairiais priedais ir prieskoniais.

Sudedamosios dalys: – sausainiai, kurių sudėtyje esantys sausainiai gali būti iškepti į sausainius:

  • Kiaušiniai: kiaušinis – vnt;
  • cukraus – 70 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • tarkuotos apelsino žievelės;
  • augalinis aliejus – 60 ml;
  • apelsinų sultys – 90 ml;
  • miltai – 140 g;
  • raugo – 8 g;
  • abrikosų uogienė;
  • kokosų drožlės.

Apelsininių sausainių paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cukrų ir apelsinų žievelę, išmaišykite. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir apelsinų sultis, vėl išmaišykite

. Į kiaušinių ir apelsinų sulčių mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą

.

Tirštą tešlą supilkite į kepimo formas.

Берут 1 яйцо и апельсин. Супер вкусный десерт за 30 минут: исчезает в одно мгновение
Nuotrauka: www.youtube.com

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Берут 1 яйцо и апельсин. Супер вкусный десерт за 30 минут: исчезает в одно мгновение
Nuotrauka: www.youtube.com

Kiekvieną sausainį aptepkite abrikosų džemu ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Берут 1 яйцо и апельсин. Супер вкусный десерт за 30 минут: исчезает в одно мгновение
Nuotrauka: www.youtube.com

Apelsininiai sausainiai yra puikūs. Sausainius galite papuošti ir kitais pabarstukais – šokolado, cukraus pudros.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *