Apelsininių sausainių istorija prasidėjo Europoje. Tiksli šio deserto kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis susijęs su apelsinų naudojimu maisto gamyboje nuo viduramžių
. Įvairios šalys turi savitas šio sausainio versijas
.
Pavyzdžiui, Anglijoje apelsinų sausainiai dažnai gaminami su imbieru ir cinamonu, o Vokietijoje jie gaminami trapesni ir švelnesni. Rusijoje apelsinų sausainiai taip pat populiarūs ir turi daugybę receptų variantų
. Sausainių populiarumą lemia ne tik jų skonis, bet ir gaminimo paprastumas, ingredientų prieinamumas bei galimybė eksperimentuoti su įvairiais priedais ir prieskoniais.
Sudedamosios dalys: – sausainiai, kurių sudėtyje esantys sausainiai gali būti iškepti į sausainius:
- Kiaušiniai: kiaušinis – vnt;
- cukraus – 70 g;
- druskos – žiupsnelis;
- tarkuotos apelsino žievelės;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- apelsinų sultys – 90 ml;
- miltai – 140 g;
- raugo – 8 g;
- abrikosų uogienė;
- kokosų drožlės.
Apelsininių sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cukrų ir apelsinų žievelę, išmaišykite. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir apelsinų sultis, vėl išmaišykite
. Į kiaušinių ir apelsinų sulčių mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą
.
Tirštą tešlą supilkite į kepimo formas.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Kiekvieną sausainį aptepkite abrikosų džemu ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Apelsininiai sausainiai yra puikūs. Sausainius galite papuošti ir kitais pabarstukais – šokolado, cukraus pudros.