Kopūstų salotos yra vienos sveikiausių salotų. Tokiose salotose yra daug skaidulų ir vitaminų. Nesvarbu, ar šios salotos pagamintos iš baltagūžių, ar Pekino kopūstų, jos vis tiek gali būti laikomos dietinėmis.
Anksčiau kopūstų į salotas nedėdavo
.
Pagrindiniai salotų ingredientai buvo žalumynai ir svogūnai. Tik po kurio laiko į salotas pradėta dėti kopūstų. Beje, daroma prielaida, kad kopūstų pradėta dėti iškart po svogūnų ir žalumynų. Kopūstai savo struktūra ir išvaizda labai priminė žalumynus. Todėl pagaminti kopūstų salotas nebuvo brangu ir greita
. Dabar kopūstų salotų galima pamatyti visur, bet kurioje parduotuvėje. Tačiau kopūstų salotas geriau pasigaminti patiems.
Kopūstų salotų ingredientai:
- Sudedamosios dalys: tunas aliejuje – 180 g;
- Virti kiaušiniai – 3 vnt;
- Kietasis sūris – 150 g;
- konservuotų kukurūzų – 180 g;
- Pekino kopūstai – 300 g;
- Majonezas – valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ šaukštelio.
Kopūstų salotų paruošimas:
Pekino kopūstus padalykite į dvi dalis ir plonai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, o virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais
. Kiaušinius ir sūrį sudėkite į kopūstus kartu su kukurūzais ir tunu
.
Sumaišykite produktus salotose.
Užpilkite salotas majonezu, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Gausite paprastas ir greitas kopūstų salotas.

Jos tinka ir kasdienai, ir šventėms.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

