Salotos „Gražuolė” su vištiena ir ridikėliais yra ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks ir kasdieniam meniu, ir šventinei puotai. Šiose salotose dėl traškių ridikėlių ir švelnios vištienos dera lengvumas ir gaivumas.
Salotas su vištiena ir ridikėliais galima patiekti įvairiomis variacijomis
.
Pavyzdžiui, į jas galite dėti šviežių daržovių, pavyzdžiui, kopūstų ir svogūnų, taip pat įvairių padažų – nuo paprasto alyvuogių aliejaus iki sudėtingesnių derinių. Kai kurie žmonės mieliau deda riešutų ar sėklų, kad būtų papildoma tekstūra ir sveikieji riebalai
. Papasakosime, kaip pasigaminti salotas „Gražuolė”.
Ingredientai: 1:
- Vištienos šlaunelės;
- kopūstai: 1;
- ridikėliai;
- žali svogūnai;
- grietinė;
- prancūziškos grūdinės garstyčios;
- druska.
Salotų „Gražuolė” paruošimas:
Supjaustykite ridikėlius plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite kopūstus ir sumaišykite dubenyje. Iš vištienos šlaunelių pašalinkite odą ir kaulus ir sudėkite jas po maistine plėvele.
Plaktuvu lengvai išmuškite mėsą ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, paprika. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite vištieną iš abiejų pusių, o tada sudėkite ją ant pergamento, atsikratykite skysčio pertekliaus.
Smulkiai susmulkinkite žalius svogūnus, smulkiai supjaustykite vištienos filė, sudėkite abu komponentus prie kopūstų ir ridikėlių
.
Užpilkite salotas grietine, garstyčiomis, taip pat galite įpilti citrinos sulčių. Sumaišykite komponentus ir pasūdykite.
Gauname universalias salotas, kurios tinka ir šventiniam stalui, ir kasdieniam naudojimui. Kartu salotas galima laikyti sveikomis, nes jose nėra majonezo.