Šokoladiniai triufeliai – tai neįprastas prancūziškas saldainių pavidalo desertas, dabar paplitęs visame pasaulyje. Tačiau šokoladiniai triufeliai atsirado atsitiktinai. 1920 m. vieno prancūzų virtuvės šefo virtuvėje mokinys netyčia supylė karštą grietinėlę į dubenėlį smulkinto šokolado. Atrodė, kad desertas buvo sugadintas. Tačiau mokinys nusprendė eksperimentuoti ir toliau gamino savo desertą
. Išbandęs jį tiek virėjas, tiek jo kolegos buvo nustebinti naujo skonio gautais saldainiais. Nuo to laiko saldainiai buvo tobulinami ir tobulinami. Dabar triufeliai tapo neatsiejama prancūzų konditerijos mokyklos dalimi.
Šokoladinių triufelių ingredientai:
- obuoliai – 500 g;
- 72 % juodojo šokolado – 150 g;
- vanduo – 50 ml.
Šokoladinių triufelių paruošimas:
Obuolius nulupkite nuo šerdies ir žievelės, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite obuolius į keptuvę, supilkite vandenį ir uždengę dangčiu virkite ant vidutinės ugnies 15 min.

Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje 25 sekundes trimis porcijomis.
Šokoladą sumaišykite su obuoliais maišytuve ir plakite iki vientisos masės.

Tyrę palikite šaldytuve, kol sukietės.
Nepamirškite tyrės uždengti maistine plėvele.
Tada, naudodami pirštines, iš sustingusios tyrės suformuokite rutuliukus, jei norite, apvoliokite juos kakavoje.

Troškindami obuolius galite įpilti aromatinio alkoholio arba šiek tiek esencijos papildomam skoniui suteikti.

Triufelius taip pat galima pamirkyti kakavoje arba kokoso drožlėse.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

