Grybų salotos yra paprastas ir universalus patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokio valgio – pietų, vakarienės ar šventinio stalo. Šampinjonai, garsėjantys savo maistinėmis savybėmis ir subtiliu skoniu, puikiai dera su įvairiais ingredientais, todėl galima sukurti daugybę salotų variantų kiekvienam skoniui.
Vienas pagrindinių grybų salotų privalumų – jų lengvumas ir gebėjimas tapti tiek savarankišku patiekalu, tiek papildyti pagrindinius mėsos ar žuvies patiekalus.
Papasakosime, kaip pasigaminti salotas su grybais
.
Ingredientai: grybai su pievagrybiais (pvz:
- Vištienos krūtinėlė;
- Kepti grybai;
- Kepti svogūnai;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Korėjietiškos morkos;
- šviežias agurkas – 1 vnt;
- Kietasis sūris.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Majonezas – 200 g;
- pomidorų pasta – 35 g;
- česnakas – skiltelė.
Salotų su grybais paruošimas:
Prieš kepant vištieną, mėsą galima iš anksto pamarinuoti, sumaišyti su maltais juodaisiais pipirais, druska, augaliniu aliejumi, paprika, mėsos prieskoniais
. Vištieną
kepkite
visą keptuvėje arba kepkite orkaitėje.
Iškepusią vištieną
supjaustykite
plonais
griežinėliais
.
Panašiai supjaustykite agurką, sumaišykite salotinėje su vištiena
. Grybus pakepinkite kartu su svogūnais, sudėkite į salotas kartu su korėjietiškomis morkomis
.
Padažui majonezą sumaišykite su pomidorų pasta ir per presą išspausta česnako skiltele. Padažą supilkite į salotas ir kruopščiai išmaišykite
. Patiekdami ant salotų viršaus užberkite stambiai tarkuoto sūrio. Taip pat papuoškite salotas krapų šakelėmis.
Pasirodo, tai skanios šventinės salotos. Padažas šioms salotoms suteikia intensyvesnį skonį.