Rauginti kopūstai pagal SSRS valstybinį standartą. Kryzhalki – rauginti kopūstai, skirti įdarytiems kopūstams

Kryzhalki yra universalus ir įdomus patiekalas, kuris gali būti tikras atradimas tiems, kurie nori pradžiuginti savo artimuosius originaliu skanėstu. Tai ne tik skanus patiekalas, bet ir savotiška kulinarinė dėlionė, kurioje kiekvienas ingredientas atlieka svarbų vaidmenį ir sukuria harmoningą skonį.

Kryzhalki – tai marinuoti kopūstai, kurių viršutiniai bobos lapai yra su didelėmis gyslomis

.

Marinavimo ypatumas yra ilgesnis laikas. Prireikia maždaug mėnesio, kad sūrymas prasiskverbtų į kiekvieno lapo vidų.

Paruoškime kartu naują patiekalą – Kryzhalki.

Ingredientai: 1:

  • kopūstai – 1 kg;
  • druskos – 20 g;
  • morkos – 100 g;
  • juodųjų pipirų žirneliai – 15 vnt;
  • lauro lapas – 1 vnt.
  • 40 g druskos litrui vandens.

Kryžalkos paruošimas:

Kopūstus sutarkuokite specialia tarka arba peiliu. Iš anksto nupjaukite viršutinį kopūstų sluoksnį, kur lapai turi ne tokias dideles gyslas

. Susmulkintus kopūstus sudėkite į didelį dubenį. Į kopūstus įberkite druskos, atsižvelgdami į jos kiekį. Jei butas pakankamai šaltas, druskos kiekį reikėtų sumažinti iki 12-15 g.

Maišykite kopūstus iš apačios į viršų, kol išsiskirs sultys, ir šiek tiek pamaišykite. Išdėliokite kopūstus sluoksniais į atskirą indą, kiekvieną sluoksnį apibarstykite morkomis.

Kopūstų viršų uždenkite anksčiau nupjautais lapais, tada įdėkite slėginį puodą.

Квашеная капуста по ГОСТу СССР. Крыжалки - квасим капусту целиком для голубцов

Palikite kopūstus raugti 10 dienų 18 laipsnių C temperatūroje.

kryžmai, t. y. nuo kopūstų paviršiaus nupjautus lapus, sudėkite į gilų puodą ir užpilkite pasūdytu vandeniu. Į 1 litrą vandens įberiame 40 g druskos

. Ant kopūstų lapų uždedame gniužulų ir paliekame raugti 18 laipsnių temperatūroje 30 dienų.

Квашеная капуста по ГОСТу СССР. Крыжалки - квасим капусту целиком для голубцов

Rezultatas – rauginti kopūstai ir rūgštūs kopūstų lapai. Tai skanus kopūstų patiekalas, kurį galima naudoti, pavyzdžiui, įdarytiems kopūstams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *