Rauginti kopūstai be cukraus ir vandens. Mano močiutė man papasakojo visas maisto gaminimo paslaptis

Rauginti kopūstai yra ne tik tradicinis rusiškas patiekalas, bet ir giliai įsišaknijęs produktas, paplitęs įvairiose kultūrose. Šis šviežių daržovių konservavimo būdas žinomas nuo seniausių laikų ir yra populiarus dėl sveikų savybių, skonio ir paprasto paruošimo. Rauginti kopūstai

taip pat populiarūs dėl

savo

maistinių savybių. Tai geras vitaminų, ypač vitamino C, šaltinis, taip pat naudingų probiotikų, kurie padeda normalizuoti žarnyno trakto veiklą.

Papasakosime, kaip paruošti raugintus kopūstus

.

Sudedamosios dalys: 1:

  • 1 kg kopūstų;
  • druskos – 20 g;
  • morkos – 30 g;
  • juodieji pipirai: – kopūstai – 1,5 ml;
  • pipirų;
  • lauro lapas.

Raugintų kopūstų paruošimas:

Kopūstus iš anksto nuvalykite nuo viršutinių lapų ir pašalinkite kauliukus. Morkas sutarkuokite stambia tarka, kopūstus supjaustykite gana smulkiai. Šiaudeliai turi būti ne storesni kaip 5 mm storio

. Sumaišykite kopūstus su morkomis, įberkite druskos ir toliau maišykite. Lengvai suminkykite kopūstus, kad jie greičiau pradėtų leisti sultis

. Kopūstus sudėkite į gilų indą, pavyzdžiui, stiklinį indą arba maistinio plastiko statinę. Suspauskite kopūstus ir sluoksniais sudėkite į indą

. Gerai suspauskite kopūstus, kad ant viršaus neliktų sausų susmulkintų kopūstų. Išdėliodami sluoksnius, taip pat įdedame raudonėlio ir juodųjų pipirų, lauro lapų

. Ant viršaus uždedame lėkštę su svoriu, kopūstus paliekame 18-20 laipsnių kambario temperatūroje 6-7 dienas.

Svarbu, kad šiuo atveju kopūstai būtų paskendę sultyse. Jei sulčių nepakanka, verta paimti sunkesnį svorį

. 7 dienas kopūstus keliose vietose subadyti lazdele, kad išsiskirtų anglies dioksidas.

Квашеная капуста без сахара и воды. Бабушка рассказала все секреты приготовления

Patiekite kopūstus su svogūnais ir augaliniu aliejumi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *