Pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas skanėstas, galintis tapti tikra bet kurio stalo žvaigžde. Tokiuose pyraguose paprastai dera minkšta tešla ir traški riešutų tekstūra, todėl sukuriamas harmoningas skonių ir pojūčių derinys.
Džiovinti vaisiai suteikia pyragui saldumo ir lengvai kompensuoja natūralų riešutų kartumą. Riešutuose, pavyzdžiui, graikiniuose riešutuose, migdoluose, pistacijose, anakardžiuose, gausu sveikų riebalų, vitaminų ir mineralų, o džiovinti vaisiai, įskaitant abrikosus, sultenes, figas, abrikosus, suteikia reikiamą skaidulų ir antioksidantų kiekį.
Taigi pyragas ne tik džiugina savo skoniu, bet ir yra naudingas sveikatai.
Papasakosime apie pyrago su riešutais ir džiovintais vaisiais paruošimą.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druskos – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 120 g;
- grietinė – 100 g;
- Miltai – 300 g;
- Soda – 1 šaukštelis.
Įdaro ingredientai:
- Sviestas – 50 g;
- miltai – 100 g;
- cukrus – 80 g;
- Riešutai – 100 g;
- sultenės – 50 g;
- džiovintos slyvos – 80 g;
- abrikosai – 80 g.
Pyrago su riešutais ir džiovintais vaisiais paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite druską, vanilinį cukrų, sudėkite sviestą ir grietinę, išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir sodą, greitai išminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
Tešlą sudėkite į maišelį, tada į šaldytuvą
.
Įdarui sviestą sumaišykite su miltais ir cukrumi ir trinkite iki trupinių.
Riešutus, abrikosus ir džiovintas slyvas šiek tiek susmulkinkite ir kartu su sultenėmis sudėkite į kreminius trupinius
.
Ant pergamento iškočiokite tešlą 1 cm storio sluoksniu
. Ant jo supilkite įdarą ir užspauskite plokštainio vidurį. Įdarą užspauskite tešlos viduje, įdėkite ją siūle žemyn.
Lengvai paspauskite pyragą, kad jis taptų plonesnis. Aptepkite pyragą kiaušiniu ir siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20-25 minutėms.
Rezultatas – skanus ir paprastas pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais.
Tai geras kepimo variantas vakarui su draugais ir šeima.