Šokoladinis pyragas yra klasikinis desertas, kuris savo sodriu, sodriu skoniu ir neįtikėtina tekstūra užkariavo milijonų saldumynų mėgėjų širdis visame pasaulyje. Šis tortas ne tik džiugina akį tamsia, burnoje tirpstančia spalva, bet ir kiekvienu kąsniu panardina į stebuklingą šokolado pasaulį.
Šokoladinis tortas gali būti gaminamas įvairaus sudėtingumo – nuo paprasto biskvito iki daugiasluoksnio meno kūrinio, papuošto kremu, vaisiais ar šokoladiniu glaistu.
Šį desertą galima pritaikyti visiems pageidavimams ir progoms: jis bus puikus skanėstas per vakarėlį, gardi šeimos vakarienės pabaiga arba sveikinimo lazdelė susitikus su draugais.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 270 g;
- Kakava – 60 g;
- raugas – 1,5 šaukštelio;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 130 g;
- Augalinis aliejus – 90 ml;
- Pienas – 200 ml;
- Kepimo soda – 1,5 šaukštelio;
- Verdantis vanduo – 200 ml.
Kremo ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 100 g;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Kukurūzų krakmolas – 40 g;
- Pienas – 500 ml;
- Sviestas – 30 g;
- Juodasis šokoladas – 100 g;
- maskarponė – 300 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, persijokite į atskirą dubenį. Atskirai sumaišykite kiaušinius su druska, cukrumi, augaliniu aliejumi ir pienu
. Į mišinį supilkite persijotus birius produktus ir užminkykite tešlą. Į tešlą suberkite sodą, supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite
. Tešlą
supilkite
į pergamentu išklotą kepimo formą ir biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Kremui puode sumaišykite kiaušinius su vanile ir klasikiniu cukrumi, suberkite krakmolą, supilkite pieną.
Virkite masę, kol sutirštės, tada sudėkite sviestą ir šokoladą, ištirpinkite masę. Paruoštą kremą perkelkite į atskirą indą ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Nepamirškite kremo uždengti maistine plėvele. Išlyginkite
biskvitą, pašalinkite nelygius kraštus. Tada padalykite jį į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį padalykite į du plonesnius tortus. Į atvėsusį kremą supilkite maskarponę, išmaišykite
. Kiekvieną tortą aptepkite kremu ir sumontuokite tortą. Taip pat kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Susmulkinkite pyragų atraižas ir pabarstykite jomis torto šonus.
Torto viršų galite papuošti likusiu kremu ir šokoladu. Taip paruošite skanų šokoladinį tortą bet kokiam renginiui.