„Lazy khachapuri” – tai supaprastinta tradicinio gruziniško patiekalo versija, sukurta tiems, kurie nori mėgautis chačapuri skoniu, bet neturi laiko ar noro skirti daug pastangų jam paruošti. Klasikiniame chačapuri recepte naudojama sluoksniuota tešla arba mielinė tešla, kuriai išminkyti ir iškočioti reikia nemažai laiko.
Tačiau tinginių chačapuri galima paruošti tokį pat skanų patiekalą daug greičiau ir paprasčiau, nes naudojami lengviau prieinami ir greitai apdorojami ingredientai.
Savo išvaizda tingus
chačapuri
gali priminti pyragą arba plokščią duoną, kurią galima kepti orkaitėje, skrudinti keptuvėje ar net kepti ant grotelių.
Ingredientai: 1:
- Sūris – 300 g;
- Pienas – 200 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Miltai – 200 g;
- raugas – 1 šaukštelis.
Tinginių chačapuri paruošimas:
Į dubenį su pienu supilkite druską, įmuškite kiaušinius, suplakite plaktuvu. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, supilkite į pieną, išmaišykite iki tešlos
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į tešlą, išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant dugno sudėkite tešlą ir sūrį, tolygiai paskirstykite.
Kachapuri kepkite iš abiejų pusių 7-8 min. po dangčiu ant mažesnės nei vidutinės ugnies.
Taip galite paruošti paprastus naminius chačapuri. Taip savo receptų dėžutę galite papildyti nauju patiekalu.