Purus jogurtinis pyragas: tarsi debesėlis. Visi prašys recepto

Jogurtas jau seniai tapo šiuolaikiniam žmogui būtinu produktu. Daugelis žmonių pusryčiams valgo jogurtą ir užkandžiauja šiuo fermentuotu pieno produktu. Jogurtas

pirmą kartą atsirado tarp trakų

.

Faktas tas, kad vietovėje, kurioje gyveno šie žmonės, pienas greitai rūgdavo. Norint ilgai išsaugoti pieną, šviežias produktas buvo maišomas su rūgusiu pienu. Taip atsirado jogurtas, kuris dabar vadinamas graikišku

. Iš jogurto, ypač nes saldaus, galima paruošti daugybę įdomių patiekalų.

Pavyzdžiui, jogurtinis orus švelnus pyragas

.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 3 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – žiupsnelis;
  • kukurūzų krakmolas – 3 valg;
  • graikiško jogurto – 350 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis.

Paruošimas:

Kiaušinius padalyti į trynius ir baltymus, į trynius supilti klasikinį ir vanilinį cukrų, išplakti

. Į trynių mišinį supilti kukurūzų krakmolą, rauginimo medžiagą ir išmaišyti

. Į

trynius

supilti graikišką jogurtą, toliau maišyti iki vientisos kreminės masės.

Пушистый йогуртовый торт: как облачко. Все будут просить рецепт

Į baltymus supilkite druską ir plakite iki baltų ir purių putų.

Пушистый йогуртовый торт: как облачко. Все будут просить рецепт

Kai baltymai taps purios ir stabilios masės, atsargiai įmaišykite juos į trynių masę, išmaišykite.

Tešlą sudėkite į 18 cm skersmens kepimo indą, išklotą pergamentu

.

Пушистый йогуртовый торт: как облачко. Все будут просить рецепт

Kepkite pyragą pusvalandį 160 laipsnių temperatūroje, paskui 10 minučių 140 laipsnių temperatūroje.

Rezultatas – graikiško jogurto pyragas.

Пушистый йогуртовый торт: как облачко. Все будут просить рецепт

Пушистый йогуртовый торт: как облачко. Все будут просить рецепт

Pyragą galima gaminti ir su paprastu jogurtu, iškepus nepamirškite jo apibarstyti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *