Greitas ir paprastas skanaus ir lengvo deserto receptas. Įprastas produktų rinkinys, o rezultatas tiesiog skanus ir dainingas.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- sausainių, 240 g;
- lydyto sviesto, 75 g;
- kreminio sūrio, 350 g;
- virinto sutirštinto pieno, 1 skardinė;
- cukraus pudros, 40 g;
- dviguba grietinėlė, 250 ml.
Paruošimo procesas
Susmulkinkite sausainius į trupinius mikseriu arba padarykite tai senoviškai ir susmulkinkite juos smeigtuku, patogumo dėlei sausainius sudėkite į maišelį.
Į trupinius supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite iki vientisos masės. Jei masė gaunasi labai sausa, nes visų sausainiai yra skirtingi, įpilkite daugiau lydyto sviesto arba įpilkite šiek tiek kondensuoto pieno.
Formą išklokite pergamentu ir patepkite sviestu
. Paskleiskite trupinių sluoksnį ir sutrinkite jį stikline.
Kreminį sūrį sumaišykite su virintu sutirštintu pienu mikseriu ir plakite iki vientisos ir purios masės
. Šaltą grietinėlę iš
plakite
mikseriu, o kai masė pradės tirštėti, suberkite miltelinį cukrų ir plakite, kol masė taps tiršta.
Sudėkite kremą su plakta grietinėle ir išmaišykite iki vientisos masės.
Kremą sudėkite ant sausainių sluoksnio formoje ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
Torto viršų galima padengti karamele, kurią galite greitai išvirti iš cukraus, vandens ir sviesto arba tiesiog ištirpinti porą plytelių šokolado ir užpilti.
Išimkite formą ir papuoškite tortą pagal skonį
.
Patiekite švelnų ir orų skanėstą ant stalo. Jūsų svečiams jis tikrai patiks ir niekas nepasakys, kad šis desertas pagamintas iš sausainių.