Pasaulyje yra daugiau nei 20 000 įvairių saldumynų receptų. Tačiau negalima teigti, kad desertai buvo sukurti skirtingose kultūrose praeityje. Daugiausia saldumynų gamino Rytų šalių gyventojai.
Senovėje dauguma desertų buvo nesaldūs, o šokoladas buvo naudojamas kaip afrodiziakas. Beje, net gerai žinomas Tiramisu buvo patiekiamas kaip sriuba. Kodėl desertai taip modernizavosi
? Taip atsitiko dėl cukraus gamybos mastų didėjimo. Konditeriams buvo suteikta laisvė eksperimentuoti, todėl atsirado kremai, sausainiai ir bezė. Papasakosime, kaip paruošti desertą namuose.
Kreminio deserto ingredientai:
- Sluoksniuotos tešlos – 300 g;
- pieno – 180 ml;
- tirpios kavos – 40 g;
- rudojo cukraus – 20 g;
- šiltas vanduo – 30 ml;
- grietinėlės – 300 ml;
- cukraus pudros – 100 g;
- „Nutella” – 80 g.
Kreminio deserto paruošimas:
Sluoksniuotą tešlą padalykite į maždaug 7×7 cm dydžio kvadratėlius.

Dėkite kvadratėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir tešlos paviršių patepkite pienu.

Tešlos kvadratėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
150 ml šilto pieno išplakite iki putų
.
Sumaišykite tirpią kavą su cukrumi, užpilkite kavą šiltu vandeniu ir išmaišykite
. 30 ml pieno supilkite
į kavos
mišinį. Gautą mišinį užtepkite ant išplakto pieno.

Atskirai išplakite grietinėlę mikseriu su milteliniu cukrumi iki stabilių viršūnių, perpilkite grietinėlę į konditerinį maišelį. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos kvadratėlį padalykite skersai į dvi dalis.
Ant dalies trikampėlių uždėkite kremo, papuoškite „Nutella”, kurią iš anksto įdėjome į konditerinį maišelį.

Kremą uždengiame likusiomis sluoksniuotos tešlos puselėmis.

Desertą galite patiekti su paruoštu kavos ir pieno kokteiliu. Tai puikus derinys bet kuriai šventei.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

