Populiarus nuo sovietinių laikų! Nepamirštamo skonio naminis pyragas

Skanaus ir paprasto grietinės pyrago su švelniu kremu receptas.

Популярен еще с советских времен! Домашний торт с незабываемым вкусом

Ruošiant reikės šių ingredientų:

sviesto, 100 g;

– kondensuoto pieno, 1 skardinė;

– kiaušinių, 2 vnt.;

– druskos, ketvirtadalis šaukštelio

; – sodos, 1 šaukštelis

; – kakavos, 1,5

šaukšto

; – miltų, 140 g.

Paruošti kremą:

grietinė, 600 g;

– miltelinis cukrus, 2 šaukštai;

– grietinės tirštiklis, 1 pakelis.

Glajui:

šokolado, 100 g;

-pieno, 40 ml.

Mirkymui:

-vandens, 80 ml;

-sutirštinto

pieno,

80 ml.

Paruošimo procesas

Suminkštinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniais bei druska, išplakite

. Įdėkite kondensuotą pieną dalimis ir išplakite

. Supilkite acto sodą

. Persijokite miltus ir sumaišykite su pagrindu.

Padalykite tešlą į 2 dalis ir vieną

sumaišykite

su kakava

. Kepimo formą išklokite pergamentu ir supilkite tešlą

.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir abu pyragus kepkite 15 – 20 minučių, patikrinkite, ar paruošti

.

Impregnantui

sumaišykite verdantį vandenį su kondensuotu

pienu

, išmaišykite.

Glajui piene paskandinkite šokolado gabalėlius, išmaišykite iki vientisos masės

. Kiekvieną pyragą perpjaukite į 2 dalis

ir

suformuokite tortą, pyragus pamirkykite impregnante, aptepkite kremu. Užpilkite

glajumi

ir padėkite į

šaldytuvą kelioms valandoms

.

Популярен еще с советских времен! Домашний торт с незабываемым вкусом

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *