Skanaus ir paprasto grietinės pyrago su švelniu kremu receptas.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
sviesto, 100 g;
– kondensuoto pieno, 1 skardinė;
– kiaušinių, 2 vnt.;
– druskos, ketvirtadalis šaukštelio
; – sodos, 1 šaukštelis
; – kakavos, 1,5
šaukšto
; – miltų, 140 g.
Paruošti kremą:
–
grietinė, 600 g;
– miltelinis cukrus, 2 šaukštai;
– grietinės tirštiklis, 1 pakelis.
Glajui:
–
šokolado, 100 g;
-pieno, 40 ml.
Mirkymui:
-vandens, 80 ml;
-sutirštinto
pieno,
80 ml.
Paruošimo procesas
Suminkštinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniais bei druska, išplakite
. Įdėkite kondensuotą pieną dalimis ir išplakite
. Supilkite acto sodą
. Persijokite miltus ir sumaišykite su pagrindu.
Padalykite tešlą į 2 dalis ir vieną
sumaišykite
su kakava
. Kepimo formą išklokite pergamentu ir supilkite tešlą
.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir abu pyragus kepkite 15 – 20 minučių, patikrinkite, ar paruošti
.
Impregnantui
sumaišykite verdantį vandenį su kondensuotu
pienu
, išmaišykite.
Glajui piene paskandinkite šokolado gabalėlius, išmaišykite iki vientisos masės
. Kiekvieną pyragą perpjaukite į 2 dalis
ir
suformuokite tortą, pyragus pamirkykite impregnante, aptepkite kremu. Užpilkite
glajumi
ir padėkite į
šaldytuvą kelioms valandoms
.